Beneficiile apei pentru organism

Lotus Med - Informații și sfaturi despre nutriție și cele mai potrivite diete

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru o nutriție mai bună și o dietă mai eficientă este să beți suficientă apă. Aflați mai multe despre rolul vital al apei în dieta dvs. și despre beneficiile ei în lupta contra kilogramelor.

Apa ajută la pierderea în greutate

Studiile au arătat că apa îmbunătățește rata metabolismului și cea de ardere a grăsimilor. Și, dacă acest lucru nu este suficient, un pahar de apă băut înainte de masă vă poate ajuta să mâncați mai puțin și să vă simțiți mai satisfăcuți când vă ridicați de la masă. Așa că, dacă obiectivul dvs. este pierderea în greutate, încercați să beți 500 ml de apă înainte de a mânca. Medicii nutriționiști garantează că este un obicei care vă va ajuta foarte mult pe termen lung. Dacă simțiți des nevoia unei gustări, încercați să beți un pahar mare de apă de fiecare dată când vă e poftă de un snack. Acesta va alunga repede pofta.

Apa ajută mușchii să performeze la capacitatea lor maximă

În cazul în care nu beți suficientă apă în timpul activității fizice, performanța poate avea de suferit. O pierdere a fluidelor cât de mică, chiar și de 2%, poate avea un impact major asupra abilităților atletice. Deci, atunci când faceți exerciții fizice și transpirați, asigurați-vă că beți multă apă, pentru a rămane hidratați și pentru a ajuta corpul să ajungă cu ușurință la cele mai bune rezultate. Băuturile pentru sportivi sunt pline cu sodiu, conservanți, zaharuri false, coloranți artificiali și tot soiul de elemente care afectează în mod negativ pierderea în greutate, așa că cel mai mult vă poate ajuta apa plată, pe care majoritatea sălilor de sport o oferă gratis.

Apa ajută la reglarea temperaturii interne a corpului

Pielea este cel mai mare organ al corpului și este responsabil pentru controlul temperaturii corpului prin transpirație. Din moment ce corpul produce căldură prin procesele metabolice, este important ca el să fie capabil să regleze temperatura în mod corespunzător. Atunci când sunteți deshidratat, pielea nu mai este în măsură să producă atât de multă sudoare și corpul poate deveni supraîncălzit. Acest lucru poate duce de la simptome ușoare, ca înroșirea feței, până la altele mai grave, precum accidentul vascular cerebral. Așa că, atunci când sunteți expuși căldurii, asigurați-vă că beți suficientă apă, pentru a răci corpul în mod corespunzător.

Beneficiile asupra curățării rinichilor

Aportul mai mare de lichide crește cantitatea de urină care trece prin rinichi, ajutând la “spălarea” toxinelor și susținerea funcțiilor renale normale. De asemenea, ajută la prevenirea acumulărilor de minerale, care s-ar putea transforma în pietre la rinichi. Așadar, dacă v-ați neglijat rinichii și ați abuzat de alimente nebenefice organismului (cum ar fi alcoolul și sarea), ajutați-vă rinichii și beți cât mai multă apă pentru a-i detoxifia.

O piele mai frumoasă

Pielea conține foarte multă apă. De asemenea, ea actionează ca o barieră pentru prevenirea pierderilor de lichide de-a lungul întregului corp. Atunci când este deshidratată, pielea arată mai uscată și mai ridată. Dar, odată ce îi sunt administrate fluide în cantitatea potrivită, ea va arăta din nou normal. Cremele hidratante pot, de asemenea, ajuta pielea, creând o barieră fizică pentru a bloca umiditatea, dar este imperios necesară și hidratarea din interior.

Mai multe informații și sfaturi despre nutriție și cele mai potrivite diete puteți obține la o clinică modernă de nutriție din București.

LOCATII LOTUS MED

  • PUNCTE DE RECOLTARE ANALIZE LABORATOR
  • TESTE GENETICE
  • CLINICA MEDICALA
  • CLINICA NUTRITIE SI ESTETICA
poup with stuff in it close

PROGRAM DE LUCRU

Grozovici (L - V) 7:00 - 21:00

Marasti (L - V) 7:00 – 21:00

Ficusului (L - V) 7:00 - 21:00

Dornei (L - V) 7:00 – 21:00

Aboneaza-te la ofertele noastre saptamanale:

PENTRU INFORMATII

021-9989