SPL-ul, cea mai modernă metodă de epilare

SPL-ul, cea mai modernă metodă de epilare

Există mai multe moduri de a elimina părul nedorit de pe corp. Deşi rasul și epilarea cu ceară sunt de departe opțiunile cele mai convenabile și accesibile, efectele lor tind să fie de scurtă durată. În plus, aparatele de ras ar putea duce la întunecarea axilelor, iar epilarea cu ceară poate fi, uneori, destul de dureroasă.

Îndepărtarea părului cu laser este o altă opțiune. Cu toate acestea, se obține doar reducerea densității părului, nu și îndepărtarea lui permanentă. Acest lucru înseamnă că efectul laserului va reduce cantitatea de păr expusă la tratament, dar nu va elimina părul în totalitate.

Apoi, mai există îndepărtarea părului cu ajutorul luminii pulsate. Acest lucru funcționează prin trimiterea unui impuls de lumină direct în sute de foliculi în mod simultan. Aparatele de lumină pulsată sunt cunoscute sub numele de SPL (Squared Pulsed Light) și IPL (Intense Pulse Light). Astăzi, vom vorbi despre prima dintre ele, mai exact SPL.

Epilarea cu SPL, cea mai modernă și eficientă

SPL este cea mai nouă și cea mai avansată opțiune de reducere permanentă a părului, prin care emite lumină intens pulsată în cinci impulsuri de energie consecutive și constante, de aceeași intensitate. Durează cu o fracțiune de secundă mai mult decât IPL-ul, dar lungimea de undă a luminii nu este la fel de intensă. Acest lucru înseamnă că lumina penetrează pielea mai bine și este mai puțin probabil să se supraîncălzească. Mai degrabă, veți simți o senzație de cald, înțepătoare, care dispare imediat.

Lumina pulsată se transformă în căldură la contactul cu pielea, iar firul de păr preia și transmite căldura rădăcinii, care va fi astfel distrusă. Îndepărtarea firelor este progresivă, fiind necesare mai multe ședințe de acest gen. Este nevoie de minimum 6 ședințe pentru a obține rezultatul dorit cu ajutorul tratamentului SPL. Acest lucru se datorează faptului că doar un maxim de 20% din părul corpului poate fi neutralizat deodată. Împărțirea tratamentului pe parcursul mai multor sesiuni minimizează trauma pe piele și pe țesuturile înconjurătoare. Cu toate că durează 6 sesiuni, un tratament SPL vă asigură că veți avea pielea fină toată viața, fiind necerare ulterior doar câteva întrețineri minore.

Această metodă vizează melanina (substanța naturală care conferă culoare pielii, părului și ochilor), care permite luminii să treacă prin piele cu ușurinţă. Accentul fiind pe rădăcina părului, se previne creșterea celulelor care produc firul de păr, deoarece rădăcina deține cea mai mare concentrație de melanină. După tratament, părul va cădea în următoarele câteva săptămani, iar creșterea părului va fi minimizată drastic.

Pentru a maximiza efectele SPL, trebuie să evitați soarele timp de cel puțin 2 săptămani înainte de tratament. Din moment ce SPL vizează melanina, expunerea la soare va obliga pielea să absoarbă lumina, împiedicând căldura dată de tratament să ajungă la foliculul de păr.

Comparativ cu IPL, SPL este o soluție mai eficientă pentru îndepărtarea părului. Este, de asemenea, mai puțin dureros și mai puțin traumatic la nivelul pielii, acest lucru făcandu-l mai atractiv pentru femeile care preferă să nu se preocupe de durerea și de efectele secundare pe care le pot experimenta cu alte tratamente convenționale.

LOCATII LOTUS MED

  • PUNCTE DE RECOLTARE ANALIZE LABORATOR
  • TESTE GENETICE
  • CLINICA MEDICALA
  • CLINICA NUTRITIE SI ESTETICA
poup with stuff in it close

PROGRAM DE LUCRU

Grozovici (L - V) 08.30 - 20.30

Marasti (L - V) 08.30 - 20.00

Ficusului (L - V) 08.00 - 21.00

Dornei (L - V) 07.00 - 21.00

Aboneaza-te la ofertele noastre saptamanale:

PENTRU INFORMATII

021-9989