Întrebări frecvente

În cei peste 25 de ani de experiență ne-am confruntat cu foarte multe întrebări din partea pacienților noștri. Din toate curiozitățile și nelămuririle adunate de la pacienți, am selectat câteva dintre cele mai frecvente întrebări, pentru a veni în întâmpinarea ta. Chiar dacă vrei sa știi mai multe despre analize și recoltarea lor, sau despre protocolul de urmat înainte de o investigație imagistică, noi îți răspundem. Verifică lista de mai jos!

În seara de dinaintea ecografiei este indicat să nu consumați mâncare bogată în grăsimi. De asemenea, nu trebuie să mâncați sau să beți nimic cel puțin 12 ore înainte de programare. În situația în care trebuie să respectați un anumit tratament medicamentos ce impune luarea unui medicament în acest interval orar, acesta trebuie administrat cu ajutorul unei cantități foarte mici de apă.

Este indicat să evitați contactul sexual, cremele locale sau tampoanele interne cu cel puțin două zile înaintea consultului. În ziua examinării, zona intimă poate fi spălată cu apă și săpun, însă se recomandă evitarea folosirii de pudre sau geluri speciale, fiindcă acestea pot denatura rezultatele consultului. Pentru un consult cât mai facil, se recomandă purtarea de haine largi, comode și ușor de înlăturat.

În primul rând, trebuie evitate total toate mâncărurile și băuturile, cu excepția apei, începând cu 12 ore înaintea orei programării. Pentru analizele care necesită indicații suplimentare, acestea vă vor fi comunicate în momentul programării.

Instrucţiunile specifice fiecărui tip de examinare CT vor fi comunicate de personalul specialist fiecărui pacient în parte, ţinând cont de specificitatea investigaţiei şi tipul afecţiunii examinate. Vă rugăm să vă prezentați cu cel puțin 60 de minute înainte de ora programată, pentru a completa formularele necesare. De asemenea, orice elemente ce pot afecta câmpul magnetic, precum bijuterii, agrafe, ceasuri, ochelari, peruci, proteze dentare, aparate auditive, sutiene sau cosmetice cu particule metalice trebuie înlăturate înainte de începerea procedurii de examinare RMN.

Dacă a intervenit o situație neașteptată și doriți anularea sau reprogramarea vizitei, o puteți face cu cel puțin 24 ore înainte, la telefon 021.9989 sau la adresa de email dornei@lotus-med.ro.

Este indicat să sosiți cu cel puțin 30 minute înainte de ora programării, pentru completarea documentelor necesare și pregătirea pentru procedură.

Înainte de consultație trebuie să prezentați la recepție cartea de identitate, biletul de trimitere și cardul de sănătate (în cazul consultațiilor decontate CAS).

Rezultatele analizelor uzuale vor fi disponibile în 24-48 ore de la data programării. Pentru analizele care necesită un timp mai lung de prelucrare, veți primi detalii la recepție.

Rezultatele analizelor pot fi ridicate personal de la sediul clinicii sau pot fi accesate online pe site-ul www.lotus-med.ro cu ajutorul codului de acces primit de la recepția clinicii.