Teste genetice de oncologie

Medicina viitorului este medicina personalizată care adaptează metodele de tratament la trăsăturile fiecărui pacient în parte, ba chiar la caracteristicile ce se regăsesc în construcția ADN-ului. De aceea, punem la dispoziția pacienților teste de mare finețe, cum sunt testele genetice oncologice.

LOTUS-MED este unic reprezentant al testelor genetice RGCC – testele care te ajută să te tratezi mai bine de cancer. Acestea reușesc să detecteze prezența celulelor canceroase în stadii incipiente, să evalueze riscul de metastaze cu mult înainte de detectarea lor prin investigații imagistice, dar să furnizeze medicului curant detalii despre cea mai potrivită metodă de tratament- chimioterapie, radioterapie sau intervenție chirurgicală.

 

Dintre bolile care amenință omenirea, parcă cea mai de temut este cancerul. Și pe bună dreptate! Noțiunea de cancer nu se referă la o singură boală, ci la mai multe tipuri care diferă în funcție de organul de origine. Cancerul poate începe, practic, în orice loc din organism: în plămâni, la nivelul creierului, ficatului, colonului, sânului, sau chiar în sânge.

În funcție de tipul de cancer, vor apărea anumite simptome, iar mijloacele de depistare și tratamentul vor fi diferite.

Cancerul poate provoca aproape orice semn sau simptom, în funcție de organul în care apare tumora, de dimensiunea tumorii și dacă este răspândit la alte organe sau țesuturi.

În unele cazuri, ca de exemplu cancerele care încep în creier, chiar și cea mai mică tumoră poate provoca simptome.

Așa cum fiecare dintre noi este unic, tot așa, și bolile de care suferim sunt diferite. În oncologie, putem diagnostica foarte precis cancerul, pentru a-l trata apoi mai bine.

LOTUS-MED oferă posibilitatea detectării timpurii a cancerului, prin testare genetică a probelor de sânge cu ajutorul testelor RGCC. Aceste teste analizează celulele stem canceroase și celulele tumorale circulante, folosind markeri specifici, permițând medicului oncolog să:

  • Detecteze din timp și să diagnosticheze cancerul
  • Monitorizeze cancerul deja instalat, având posibilitatea de a avea o imagine asupra evoluției bolii, putând determina și riscul de metastaze mult înainte de a le putea vizualiza prin investigații imagistice
  • Personalizeze tratamentul pentru fiecare pacient în parte, deoarece tratamentul cancerului va depinde de tipul de tumoră și de stadiul acesteia. Unele tipuri de cancer răspund mai bine la o intervenție chirurgicală; altele răspund mai bine la chimioterapie sau radiații.

Gama analizelor genetice RGCC pentru cancer cuprinde mai multe tipuri de teste: