Beneficiile peelingului chimic

Peelingul chimic este o tehnică nechirurgicală de întinerire facială care presupune exfolierea epidermei cu ajutorul unei substanţe chimice, având rolul de a uniformiza și netezi pielea prin îndepărtarea celulelor moarte și stimularea regenerării celulare. Această metodă reface pielea depigmentată sau afectată de soare, prin îndepărtarea straturilor superficiale ale pielii. Noile celule formează un strat mai neted, mai întins și cu aspect mai tânăr. În funcţie de particularităţile şi problemele tenului, acesta se realizează prin mai multe grade de profunzime şi cu substanţe diferite.

Peelingul chimic acţionează în două faze:

  • îndepărtarea surplusului de straturi celulare
  • celulele epidermei produc factori ai inflamaţiei, care stimulează fibroblaştii, aceştia elaborând colagenaza, care distruge colagenul vechi, dar şi elastina; astfel se reface epidermul cu noi celule epidermice și cu noi fibre de colagen. De asemenea, stimulează şi melanogeneza, ceea ce explică pigmentările temporare de după peeling.

Tratamentul cu peeling chimic este indicat să se facă după vârsta de 18 ani, însă nu mai mult de trei peelinguri pe an și nu mai mult de trei ani la rând.

Peelingul chimic are un spectru larg de acțiune și rezultate ideale în tratarea problemelor dermatologice diverse.

Atenuarea Ridurilor

Peelingul chimic duce la netezirea ridurilor fine de expresie din zona ochilor și a gurii, dar și a celor mai accentuate, cauzate de expunerea la soare sau îmbătrânire. De asemenea, prin faptul că înlătură stratul cornos al pielii și îl înlocuiește cu un țesut tânăr, tratamentul cu peeling chimic ajută și la prevenirea ridurilor, îmbunătățind structura pielii. Chiar după prima ședință, tenul tău va căpăta strălucire și un aspect întinerit.

Uniformizarea pielii

Tratamentul cu peeling chimic este soluția ideală atunci când te confrunți cu o colorație neuniformă a pielii, acesta reducând prezența melaninei în straturile superioare ale epidermei. Peelingul chimic elimină sau reduce intensitatea petelor pigmentare, uniformizând în ansamblu culoarea pielii și lăsând tenul curat și neted.

Eliminarea cicatricilor acneice

Înlăturând stratul superior al pielii, peelingul chimic lasă la suprafață stratul interior care nu este deteriorat sau afectat. Astfel, odată ce stratul exterior este eliminat, semnele și cicatricile după acnee dispar și ele definitiv. În locul lor, se creează un strat nou impecabil și mătăsos.

De asemenea, peelingul chimic se recomandă pentru piele obosită, lipsită de strălucire, piele afectată de fumat, cicatrici de varicelă, pori dilatați, pentru reglarea secreției de sebum sau atenuarea vergeturilor.