Specialități medicale

Ne-am dorit ca Clinica Medicală LOTUS-MED să ofere pacienților o experiență cât mai plăcută, cu maximă eficiență și din acest motiv am adus laolaltă peste 20 de specialități medicale care acoperă împreună majoritatea problemelor de sănătate ale tale și ale familiei tale. La LOTUS-MED găsești specialiști cardiologi, diabetologi, oncologi, pneumologi, neurologi, reumatologi care se luptă zilnic cu bolile cronice mai grave sau mai puțin grave, care apar la orice vârstă dar și profesioniști precum dermatologi, oftalmologi, alergologi sau nutriționiști care readuc echilibrul fizic și emoțional pacienților noștri. De aceea, la Clinica Medicală LOTUS-MED este un concept nou de suport pentru sănătatea familiei tale.

Citește mai departe cum te poate ajuta fiecare medic!

Alergologia este o specialitate medicală din cadrul imunologiei clinice care se ocupă cu diagosticarea și tratarea alergiilor. Alergia și imunologia implică gestionarea afecțiunilor legate de sistemul imunitar.

Cardiologia este o ramură a medicinei interne care se ocupă cu studiul și tratamentul afecțiunilor inimii și a vaselor de sânge.

Specialitatea de chirurgie generală asigură diagnosticul și tratamentul patologiilor chirurgicale ce pot necesita o serie de tehnici chirurgicale, precum cele din sfera dermatologică, urologică, digestivă și oncologică.

Dermatovenerologia este o ramură a medicinei care implică dermatologia și venerologia.

Diabetul zaharat este o afecțiune caracterizată prin valori crescute ale concentrației glucozei în sânge (nivelul de zaharuri).

Ecografia este o metodă imagistică medicală de diagnostic bazată pe ultrasunete și utilizată pentru a vizualiza în detaliu diverse structuri: mușchi, tendoane, organe interne. 

Endocrinologia este acea ramură a medicinei ce implică studiul, diagnosticul și managementul bolilor sistemului endocrin.

Gastroenterologia este o ramură a medicinei care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea si tratarea bolilor aparatului digestiv. 

Hematologia este o ramură a medicinei interne care se ocupă de patologia, diagnosticul, tratamentul și prognosticul tulburărilor legate de sânge. Hematologul tratează organele care sunt întreținute de celulele sanguine, la un loc cu splina, nodulii limfatici, țesutul limfoid și timusul.

Medicina de familie este specialitatea medicală care oferă asistență medicală continuă și complexă pentru întreaga familie.

Medicina internă acoperă o gamă largă de afecțiuni care vizează organele interne ale corpului - inima, plămânii, ficatul și tractul gastro-intestinal, rinichii și tractul urinar, creierul, coloana vertebrală, nervii, mușchii și articulațiile.

Nefrologia este ramura medicinei ce se ocupă cu diagnosticarea, tratamentul și managementul bolilor renale, fiind o subspecialitate a medicinei interne.

Neurologia este o ramură specială a medicinei ce se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor organice care afectează sistemul nervos central sau periferic.

Nutriția este știința care studiază interacțiunile dintre nutrienți și alte substanțe din hrana noastră zilnică, în raport cu sănătatea întregului nostru organism.

Obstetrica și ginecologia reprezintă acea ramură a medicinei ce se ocupă de sănătatea sistemului reproducător al femeii și de monitorizarea acesteia în timpul și după sarcină.

Oftalmologia este ramura medicinei ce se ocupă cu diagnosticul, tratamentul și prevenirea bolilor ochiului și ale sistemului vizual.

Oncologia este o ramură a medicinei care se ocupă cu studierea și tratarea tumorilor canceroase. Termenul își are originea în limba greacă unde "onkos" înseamnă "tumoare", iar "logos" înseamnă "știință".

Ortopedia  este acea ramură a medicinei care se ocupă cu diagnosticul și tratarea afecțiunilor sistemului musculo-scheletal (oase, articulații, mușchi, tendoane, ligamente),  congenitale sau dobândite în timp. 

Otorinolaringologia (ORL) este disciplina medicală care implică evaluarea, diagnosticul, tratamentul și gestionarea bolilor, a anomaliilor și a altor probleme de sănătate care afectează urechile, nasul și gâtul precum și structurile lor conexe.

Psihiatria este ramura medicinei axată pe diagnosticul, tratamentul și prevenirea tulburărilor mentale, emoționale și de comportament.

Știința care studiază comportamentul uman, toate funcțiile și procesele mentale, experiențele interioare poartă numele de psihologie. 

Reumatologia este specialitatea care se ocupă cu diagnosticul, tratamentul și monitorizarea bolilor musculo-scheletale precum și a afecțiunilor autoimune sistemice, denumite în mod obișnuit boli reumatice. 

Spitalizarea de zi este o formă de internare prin care se asigură asistență medicală de specialitate pentru cel mult 12 ore. Clinica LOTUS-MED oferă investigații și examinări (diagnostic, tratament și monitorizare) pacienților care nu necesită internare în regim continuu dar care nu pot fi efectuate în ambulatoriu.

Urologia este o specialitate a medicinei definește tratamentul afecțiunilor care implică tractul urinar masculin și feminin și organele reproducătoare masculine.