Testul ALCAT

Descoperiți sensibilitățile alimentare și chimice cu testul ALCAT!

Alegeti sa va echilibrati sanatatea!

Ce este testul  ALCAT (Antigen Leukocyte Cellular Antibody Test)?

Testul ALCAT este in prezent considerat metoda de laborator „standard de aur” prin care se identifică sensibilitati la alimente, aditivi si substanțe chimice, plante medicinale, alimente funcționale, mucegaiuri și compuși farmaceutici. Cu ajutorul testului ALCAT pot fi detectate sensibilitati alimentare/ chimice la un numar de 490 substanțe! 

Testul ALCAT analizeaza si reactiile celulare la gluten/gliadina, cazeina (proteina din lapte)/zer, Candida albicans (zahăr, drojdie, fructoza). 

Se poate ca oricât de mult v-ati modifica dieta, corpul să continue să reacționeze “negativ” la anumite tipuri de alimente. 

Cunoscând foarte bine lista de alimente sau compuși chimici pe care organismul nu le tolerează, alegeti sa va adaptati dieta astfel încât să va echilibrati sanatatea. 

Există o nouă paradigmă în medicină - personalizarea. Sănătatea poate fi îmbunătățită și menținută știind modul în care consumul diverselor alimente poate determina sau nu un anumit tip de reactii in organism.

Testul ALCAT vă permite să profitați de tehnologia de vârf -  astfel o dietă personalizată de eliminare/rotație poate fi concepută pentru “a stopa” în mod eficient factorii declanșatori specifici activării cronice a sistemului imunitar. 

Prin reducerea sarcinii declanșatoarelor imunitare, este posibil ca funcțiile normale ale corpului și echilibrul sistemului imunitar să fie mult îmbunătățite. 

Testul ALCAT are o rată de acuratețe foarte mare! 

Rezultatele de înaltă precizie a  testului ALCAT  ajută la determinarea alimentelor și a altor substanțe care pot declanșa inflamații nedorite in organism; putând analiza chiar și sensibilități la alimente pe care nu le-ați consumat niciodată. Acesta poate fi un semnal de alarmă să evitați alimentele respective pe viitor.

CUI ESTE RECOMANDAT TESTUL ALCAT?

Testul ofera informațiile optime atât pentru persoanele care urmează o dietă și au nevoie de o personalizare în detaliu a acesteia, cât și pentru persoanele care vor să amelioreze  sensibilitățile alimentare. 

Este o măsură preventivă pentru un stil de viață sănătos.

Nu există limitări în ceea ce privește vârsta, mai ales că sensibilitățile alimentare se pot instala oricand.

Este recomandat ca acest test să se repete periodic deoarece organismul uman se poate adapta ușor la schimbări și poate genera în timp noi sensibilități. 

CARE SUNT MANIFESTĂRILE SENSIBILITATILOR ALIMENTARE DEPISTATE CU TESTUL ALCAT?

Sensibilitățile alimentare provoacă un proces inflamator cronic. Simptomele legate de sensibilitățile alimentare ar putea apare la câteva ore după ingerare diverselor alimente sau chiar câteva zile mai târziu.

Cei cu simptome de sensibilitate alimentară/chimica, le pot experimenta în mod cronic și se pot confrunta cu probleme digestive, cum ar fi scaune diareice, constipație, flatulență, senzație de balonare, dureri de cap, migrene, oboseală, probleme ale pielii, artrită, probleme de concentrare și atenție, iritabilitate și lista continuă. 

 De obicei simptomele sensibilitatii alimentare/chimice sunt întârziate și mai puțin acute. Cu toate acestea, ele pot duce la probleme de sanatate asociate cu inflamatia cronica care pot afecta aproape orice parte a corpului. 

Principalele simptome care pot fi semnalate:

 • Tulburari gastro-intestinale, cum ar fi balonare, sindromul colonului iritabil (IBS), indigestie, constipație, greață, diaree
 • Dureri de cap / Migrene
 • Oboseală
 • Tulburări neurologice
 • Dureri articulare
 • Iritații
 • Dermatită
 • Acnee
 • Crestere in greutate / Supraponderalitate / Obezitate

Aceste manifestări apar atunci când sistemul nostru imunitar reacționează în mod exagerat la anumite alimente sau substanțe care se regăsesc în dieta noastră.

 
Cu testul ALCAT multe simptome clinice asociate cu sensibilitățile alimentare și chimice pot fi îmbunătățite substanțial sau prevenite. 

Timp de peste 30 de ani,  testul ALCAT  oferă specialistilor, medicilor și pacienților oportunitatea de a participa în mod activ la procesul de rezolvare a simptomelor provocate de inflamație și de activarea cronică a sistemului imunitar. 

Ați decis să faceți testul ALCAT?

Alegeți testul ALCAT care vi se potrivește!

 • Test ALCAT 200: 100 alimente si 100 plante (Phyto plus)
 • Test ALCAT 200:  150 alimente și 45 chem1 (substante chimice)
 • Test ALCAT 300: 200 alimente, 45 chem1 (substante chimice), 50 plante (Phyto basic)
 • Test ALCAT 100 alimente
 • Test ALCAT Comprehensive profile 1: Alcat 200  alimente, 50 plante (Phyto basic), 45 chem 1 (substante chimice) și 20 molds

Exista si alte panele personalizate pentru testul ALCAT (250 alimente, 100/150/200 alimente regim vegan, panel copii sub varsta de 3ani, panele personalizate plante medicinale/substante chimice/mucegai etc)

Testele ALCAT sunt aduse de LOTUS-MED distribuitor pentru România al Cell Science Systems GmbH – Alcat Europe

Clinicile Medicale LOTUS-MED efectuează recoltarea probelor pentru testul ALCAT. 

Kitul conține un ac de unică folosință pentru recoltare analize, 4-6 eprubete recoltare sânge, formularul pentru date personale, cutia și plicul de transport pentru curier. Acul și eprubetele sunt sterile. 

Testul ALCAT se efectuează la laboratorul de analize al Cell Science Systems GmbH – Alcat Europe, Postdam Germania.

Contactați Call center Clinicile Medicale LOTUS-MED la 0219989 sau pe email office@lotus-med.ro pentru detalii plata și dupa confirmatea platii, pentru programare la recoltare probe analize într-una din Clinicile Medicale LOTUS-MED din București.

Recoltarea se efectuează în baza unei programări.

În ziua și ora stabilite vă prezentați la recepția clinicii, în locația stabilită pentru recoltarea probelor unde vă așteaptă kitul de analize și formularul de solicitare analize.

Kitul cu probele de sânge, pregătite de personalul specializat din cadrul Clinicilor Medicale LOTUS- MED vor fi ridicate de către un curier special imediat după recoltare.

Analizele se recoltează doar de luni până miercuri, inclusiv.

În termen aproximativ de 10 zile lucrătoare veți primi pe email rezultatele testului ALCAT