Testele ALCAT

Teste care pot depista integrat alergii, intoleranțe și sensibilități

Testele ALCAT disponibile în Clinica Medicală  LOTUS-MED reprezintă cea mai complexă cale de a depista atât intoleranțele alimentare cât și reacțiile exacerbate la anumite elemente chimice din alimente sensibilități în legătură cu acestea. Se poate ca oricât de mult ți-ai modifica dieta (ketogenică, vegană, etc) corpul tău să continue să reacționeze neplăcut la anumite tipuri de alimente, cum sunt o parte din legume sau fructe. Testele ALCAT disponibile în Clinica Medicală LOTUS-MED nu depistează doar intoleranțele clasice (la gluten, la lactoză, la zahăr, etc) ci și cele mai rare și nebănuite sensibilități (cum sunt cele la anumite fructe sau legume).

Cunoscând foarte bine lista de alimente sau compuși chimici pe care organismul tău nu îi tolerează, poți să-ți adaptezi dieta astfel încât să fii sănătos și să-ți menții greutatea dorită fără mari eforturi.

Care sunt manifestările intoleranțelor alimentare depistate cu ALCAT

  • balonare
  • constipație
  • colon iritabil
  • migrenă
  • oboseală constantă
  • iritații
  • dermatită
  • acnee
  • obezitate

Aceste manifestări apar atunci când sistemul nostru imunitar reacționează în mod exagerat la anumite alimente sau substanțe care se regăsesc în dieta noastră.

Ce face Testul ALCAT

Testul ALCAT poate ajuta să identificăm grupele de alimente, compușii chimici, plantele medicinale sau substanțele farmacologice care ne fac probleme, ori care determină reacții încucișate. Acesta analizează organismul uman în cele mai mici detalii - există până la 490 de substanțe în legătură cu care se efectuează testul, depistând chiar și sensibilități greu de identificat, mai ales că există legături strânse între anumite intoleranțe sau sensibilități sau chiar alimente nepotrivite pe care nu le-ai consumat niciodată.

Tabloul general oferit de testul ALCAT poate aduce în fața medicului curant o mulțime de informații care să îl ajute să ajusteze dieta, chiar un stil de viață propriu. Este recomandat atât pentru persoanele care urmează o dietă și au nevoie de o personalizare în detaliu a acesteia, cât și pentru persoanele care vor să amelioreze intoleranțele sau sensibilitățile.

Când putem face testul ALCAT?

Nu există limitări în ceea ce privește vârsta, mai ales că intoleranțele, alergiile și sensibilitățile se pot instala la orice vârstă.

Este recomandat ca acest test să se repete la distanță de câțiva ani deoarece organismul uman se poate adapta ușor la schimbări și poate genera în timp noi intoleranțe sau sensibilități.