Metode pentru diminuarea celulitei

Celulita reprezintă o modificare a structurii pielii, prin acumularea de țesut adipos, în special la nivelul coapselor, feselor și abdomenului. Această condiție afectează aproape 90% dintre femei, tinere sau în vârstă, afectând elasticitatea pielii și redând corpului un aspect inestetic, precum o ”coajă de portocală”. Predispoziția genetică, contraceptivele, dereglările hormonale sau dieta sunt doar câteva dintre cauzele apariției celulitei,  de aceea trebuie să încercăm să o prevenim sau să o diminuăm.

Dieta sănătoasă

Dacă urmele de grăsime sunt deja foarte vizibile pe coapsele tale, iar pielea a căpătat aspectul de ”coajă de portocală”, atunci nu există ingrediente magice care să îți redea fermitatea pielii. Totuși, o dietă sănătoasă este importantă pentru a ține departe semnele celulitei. Spre exemplu, mâncărurile foarte sărate cauzează mărirea celulelor adipoase, făcând celulita mult mai pronunțată. În schimb, o alimentație fără grăsimi, bogată în fructe, legume și fibre te poate ajuta la eliminarea toxinelor și prevenirea celulitei.

Mișcare zilnică

Pentru că celulita înseamnă grăsime, excesul de greutate poate contribui la apariția celulitei. De aceea, mișcarea zilnică poate contribui la prevenirea celulitei prin scăderea în greutate. Exercițiile fizice precum jogging, yoga, înot sau chiar alergat pot ajuta la diminuarea celulitei.

Ultrasunete

Atunci când aspectul de ”coajă de portocală” este foarte pronunțat, metodele precum dieta sau mișcarea nu pot atinge rezultate vizibile. O metodă eficientă pentru îndepărtarea celulitei este tratamentul cu ultrasunete. Folosite și în medicină, în fizioterapie și kinetoterapie, ultrasunetele acționează prin penetrarea în profunzime a pielii până la țesutul adipos, dizolvând astfel acumulările calcifiate de grăsime din țesuturi. Tratamentul cu ultrasunete este folosit împreună cu cremele speciale anticelulitice, favorizând absorbția substanțelor active în straturile profunde ale pielii. O ședință de tratament cu ultrasunete durează doar 15 minute, timp în care se activează microcirculația cutanată și celulita este vizibil diminuată.

Mezoterapie pentru celulită

Mezoterapie corporală injectabilă pentru celulită se numără printre puținele tratamente cu efecte dovedite în eliminarea celulitei, prin microinjecții nedureroase a unui amestec de substanțe care topesc grăsimile și facilitează drenajul limfatic. Mezoterapia pentru celulită are numeroase beneficii asupra corpului:

Eliminarea aspectului de ”coajă de portocală”

După câteva ședințe de mezoterapie, nu mai e nevoie să evităm ținutele strâmte sau costumul de baie.

Cresterea elasticitatii si tonusului pielii

Prin tratamentul de mezoterapie, piele ta își poate recăpăta aspectul ferm și sănătos.

Stimularea drenajului limfatic

Stimularea drenajului limfatic ajută la remodelarea corporală și căpătarea aspectului sănătos.

Hidratare profunda a pielii

Mezoterapia ajută la o mai bună hidratare a pielii, care diminuează celulita.

Dacă ne confruntăm cu celulita, nu trebuie să credem că apariția acesteia este ireversibilă. Există suficiente remedii împotriva celulitei care ne pot ajuta să ne recăpătăm frumusețea și sănătatea corporală.

Te așteptăm cu drag la clinica Lotus-Med unde îți punem la dispoziție servicii de nutriție și estetică,  eficiente în lupta împotriva celulitei.