Sfaturi pentru o alimentație sănătoasă primăvara

Cu toate că primăvara aduce zile însorite și un suflu de energie în aer, te simți slăbit și lipsit de vitalitate. Te-ai gândit că ar putea fi din cauza alimentației? Specialiștii în nutriție consideră că pentru a preveni astenia și strările de oboseală, trebuie să includem în dieta zilnică alimente de sezon. Acestea vor contribui la întărirea sistemului imunitar și înlăturarea anemiei, îmbunătățindu-ți vizibil starea fizică și psihică. Mai mult, se spune că alimentația în funcție de anotimp îți ajută organismul să se adapteze mai bine temperaturilor extreme ale fiecărei perioade. Așadar, iată câteva sfaturi de nutriție care te vor ajuta să îți recapeți energia.

Consumă verdețuri de primăvară

Legumele de primăvară precum ridichea, usturoiul verde sau salata verde fortifică organismul, iar dacă le combinăm într-un meniu lipsit de grăsimi, reduc substanțial nivelul colesterolului și ajută la eliminarea toxinelor. Cu toții avem nevoie de puțină detoxifiere după alimentația din timpul iernii. Alimentele din acest sezon redau rezerva de antioxidanți și întăresc organismul.

Bogate în fibre și antioxidanți, frunzele de salată verde reduc problemele digestive și ajută la scăderea riscului de cancer de colon. Aceleași proprietăți le are și ridichea, fiind recomandată de nutriționiști pentru curele de slăbire și datorită nivelului ridicat de apă. Un alt aliment specific acestui sezon este spanacul. Bogat în fier, acid folic și calciu este recomandat persoanelor care prezintă stări de oboseală, acesta contribuind la fortificarea vaselor de sânge, a inimii și a ochilor.

Alimente pe care să le elimini

Dacă vrei să îți recapeți energia pierdută în timpul iernii, trebuie să ai grijă și la alimentele pe care să le elimini din masa zilnică. Pentru detoxifierea organismului, îți recomandăm să renunți la alimentele bogate în grăsimi, precum și la ulei și prăjeli. Iar dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, dieta ta zilnică nu trebuie să conțină pâine albă, paste, orez și în niciun caz produse de fast-food.

Află ce plan de nutriție ți se potrivește

Deși există recomandări universale în ceea ce privește alimentația, planul potrivit de nutriție trebuie să fie personalizat. Acesta depinde de aspecte precum istoricul greutății, compoziția corporală și indicele de masă corporală. La clinica de nutriție și estetică medicală Lotus Med, echipa noastră de nutriționiști te poate ajuta să beneficiezi de cel mai mare grad de personalizare a nutriției, îndrumându-te către un stil de viață sănătos. Dieta personalizată se stabilește în urma consultației și a analizelor și investigațiilor paraclinice.

Mai mult, dacă vrei o dietă individualizată conform moștenirii tale genetice, atunci testul genetic Pathwayfit este primul pas pe care ar trebui să îl faci. Interpretarea acestui test generează un raport personalizat, creat pentru a te ajuta să înțelegi metabolismul și modul în care răspunzi la exercitiile fizice.

Sfaturile de nutriție îmbinate cu tratamente de estetică faciale și corporale te vor ajuta să arăți impecabil și să ai în același timp un stil de viață sănătos.