Sfaturi pentru prevenirea ridurilor

Trecerea timpului își lasă inevitabil semnele pe chipul nostru, iar pielea își pierde suplețea și elasticitatea. Cu toate că îmbătrânirea tenului este un proces natural cu care nu ne putem lupta, există o mulțime de factori care cauzează apariția ridurilor mai devreme decât ar trebui. Vestea bună este că există soluții pentru a ”întârzia” îmbătrânirea tenului. Iată câteva sfaturi pentru prevenirea ridurilor pe care ar fi bine să le urmezi:

1. Protejează-ți tenul de soare

Pielea este mult mai expusă riscului apariției ridurilor în anotimpurile calde. De aceea, nu trebuie să părăsești casa fără să îți iei înainte măsuri de protecție. Alege-ți loțiunea sau crema cu factor de protecție solară în funcție de tipul de ten. Spre exemplu, dacă te confrunți cu o piele sensibilă ai nevoie de un ecran solar cu factor ridicat de protecție.

Protecția tenului de razele ultraviolete este necesară nu doar pentru a preveni apariția ridurilor, ci și pentru a reduce riscul cancerului de piele.

2. Ai grijă la alimentație

O dietă echilibrată, bogată în fribre, fructe și legume te ajută să îți menții pielea sănătoasă. Antioxidanții și vitaminele A, C și E regăsite în alimente ajută la lupta împotriva radicalilor liberi care distrug celulele și astfel întârzie apariția ridurilor.

3. Renunță la fumat

Fumul de țigară conține substanțe toxice care îngreunează regenerarea celulelor pielii și determină îmbătrânirea prematură a tenului. Acesta afectează vizibil aspectul tenului prin faptul că reduce nivelul de colagen, împiedică eliminarea celulelor moarte și circulația normală a sângelui, determinând apariția ridurilor.

4. Alege un tratament profesional de îngrijire

Estetica medicală oferă multe metode nechirurgicale care tratează tenul împotriva ridurilor. Cu ocazia sărbătorilor de primăvară, Clinica de Nutriție și Estetică Medicală Lotus Med le-a inclus pe cele mai eficiente în același pachet. Astfel, un tratament complet de Rejuvenare Facială include Oxygeneo, Microdermabraziune și Lifting facial cu Radiofrecvență, la prețul de 550 lei.

Oxygeneo de la Pollogen

Oxygeneo este un tratament inovator care redă strălucirea pielii prin oxigenare și exfoliere, precum și infuzie de nutrienți. Tratamentul cu Oxygeneo de la Pollogen energizează celulele, hidratează pielea și acționează eficient împotriva ridurilor.

Microdermabraziune cu Diamante

Tratamentul prin microdermabraziune este considerat de medicii dermatologi una dintre cele mai eficiente metode de curățare a pielii, îndepărtând impuritățile și straturile de celule moarte de pe suprafața tenului. Prin accelerarea producției de colagen și elastină și prin hidratarea naturală a pielii, tratamentul prin microdermabraziune previne apariția ridurilor.

Lifting facial cu radiofrecvență

Prin acțiunea a 3 electrozi, liftingul facial cu radiofrecvență ameliorează semnele de îmbătrânire prin producerea de noi fibre de colagen și elastină. Pe lângă faptul că atenuează ridurile, liftingul cu radiofrecvență ameliorează laxitatea cutanată, bărbia dublă și cicatricile. Prin această metodă nouă pielea își recapără fermitatea, rezultatele fiind vizibile chiar duă prima ședință.