Colaborarea cu medicul de familie se poate face și la distanță

Autor:
Medic primar medicina de familie

Ai nevoie de ajutorul medicului de familie dar nu ai timp să ajungi la cabinet? Pentru asta există comunicarea și consultațiile la distanță!

Trăim în era tehnologiei și trebuie să profităm de beneficiile pe care le aduce în toate domeniile, printre care și medicina. Tot mai mulți specialiști s-au adaptat acestei nevoi a pacienților de a-și soluționa problemele fără a mai pierde timp pentru a ajunge la cabinet, mai ales dacă problema lor nu este o urgență medicală.

Unul dintre medicii de familie care susține comunicarea la distanță este dr. Alexandra Marin, specialist în cadrul clinicii LOTUS-MED, afirmând că acest mijloc de dialog îi aduce de fapt pe pacienți mai aproape de medic. Prin intermediul platformelor de tip What’s App, e-mail sau al consultațiilor telefonice, pacienții pot accesa și pot comunica mai ușor cu medicul de familie, lucru ce duce la creșterea încrederii în serviciile medicale oferite de specialist.

Comunicarea la distanță ajută și medicii de familie, nu doar pacienții, pentru că astfel se face și un triaj al celor pentru care este necesară prezența fizică în cabinet față de cei pentru care se poate găsi o soluție fără a mai bate drumul până la medic. Spre exemplu, sunt pacienți care au nevoie de o adeverință pentru eliberarea permisului auto. Medicul de familia având istoricul medical al pacientului, din care reiese dacă are sau nu boli cronice, îi poate trimite adeverința respectivă prin e-mail sau What’s App.

În schimb, dacă pacientul are o boală acută, cu simptome deranjante, se recomandă ca acesta să se prezinte în cabinetul medicului de familie pentru o consultație de specialitate.

Urmăriți materialul complet aici.