PSIHIATRIE

Medic specialist psihiatrie
Medic primar psihiatrie, competenta in sexologie

Psihiatria este ramura medicinei axată pe diagnosticul, tratamentul și prevenirea tulburărilor mentale, emoționale și de comportament.

Care sunt simptomele care te trimit la psihiatru?

Oamenii caută ajutor psihiatric din mai multe motive. Problemele pot apărea brusc, cum ar fi un atac de panică, halucinații înspăimântătoare, gânduri de sinucidere sau auzirea unor „voci”. Sau pot fi pe termen lung, cum ar fi sentimente de tristețe, lipsă de speranță sau anxietate ori diverse probleme care dau impresia că viața de zi cu zi este distorsionată sau scăpată de sub control.

Ce face un psihiatru?

Un psihiatru este un medic specializat în sănătatea mintală, inclusiv tulburări de consum de substanțe interzise. Psihiatrii sunt calificați să evalueze atât aspectele psihice, cât și cele fizice ale problemelor psihologice.

Ce investigații poți face la un psihiatru?

Medicul psihiatru poate recomanda sau efectua o gamă completă de teste medicale de laborator și psihologice care, combinate cu discuțiile cu pacienții, ajută la oferirea unei imagini a stării fizice și mentale a pacientului. 

Psihiatrii folosesc o varietate de tratamente - incluzând diferite forme de psihoterapie, medicamente, intervenții psihosociale și alte tratamente, în funcție de nevoile fiecărui pacient.

Medicul va înțelege relația complexă dintre bolile emoționale și alte boli medicale și relațiile cu genetica și istoricul familial, pentru a face un diagnostic și pentru a dezvolta cel mai bun plan de tratament pentru pacient